Šta je praktičnije?

Vrline i mane kade i tuš-kabine

Ako se dvoumite da li da u kupaonicu, veliku ili malu, ugradite kadu ili tuš-kabinu, odlučite se za ono što vam prostor i vaše potrebe nalažu. Otkrivamo i dobre i loše strane obje varijante, odnosno vrline i mane koje mogu imati, ako prije ugradnje, dobro ne razmisli koja je bolja.

U posljednjih nekoliko godina tuš-kade s kabinom postale su pravi hit. Kupuju ih i oni s malim, ali i oni koji imaju velike kupaonice. Neki sretnici pak instaliraju i kadu i tuš-kabinu. Brz životni tempo i nedostatak slobodnog vremena kao da su staro dobro lješkarenje u kadi protjerali iz naših života. Iako uživanje u toplini opuštajuće kupke zdravlja vrijedi.

Tuš-kabine za male kupaonice

Ako imate malu kupaonicu, tuš-kabine su idealno rješenje jer ćete na taj način maksimalno iskoristiti prostor. Kao prednosti tuš-kabine trgovci navode i znatno manju potrošnju vode, jer se u kabini manje zadržavate.

Možete kupiti ili plitke ili duboke tuš-kabine, a možete birati između četvrtastog i polukružnog oblika.

Ali, tuš-kabina ima i neke nedostatke, ona nije rješenje ako imate bebu ili živite u kući s roditeljima, mada je na tržištu i dosta modela s ugrađenim sjedalom. Ali, kako ćete u njoj kupati bebu? Također, ručno pranje rublja u plitkoj tuš-kadi je, blago rečeno, nemoguća misija.

Klasične kade su danas luksuz?

S druge strane, klasične kade danas predstavljaju kutak za odmor, opuštanje i uživanje. Izbor kade postao je pitanje stila, ali i prostora. Trenutno na tržištu možete naći baš ono što želite, što je ranije bilo nezamislivo: i po veličini, i po boji, a o oblicima da ne govorimo. Četvrtasta kada još uvijek je najpopularnija, dijelom i zato što se lako postavlja, a dijelom i zato što se u njoj možete protegnuti i uživati. Kada sužena na jednom kraju praktično je rješenje za male kupaonice, jer pokraj tog dijela kade može stati umivaonik, koji se može nesmetano koristiti bez udaranja u kadu. Danas su najpopularnije akrilne kade jer se lako i brzo održavaju. Na njima se ne vide ni slučajna oštećenja – sjetite se samo emajliranih kada na kojima se iz aviona vidi svaka ogrebotina. I da spomenemo jacuzzi, razne kade s ventilima i masažerima, bazenima za spa kućne centre.